shahinsalehi663

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

قصه کودکانه جدید

در دنیای پرسروصدای امروز بی‌شک همه ما به نوعی با آلودگی صوتی مواجه بوده‌ایم و گاهی ماندن در مکان‌های پرسروصدا روانمان را به هم ریخته است، اما در این میان شاید تحمل صداهای زیاد، برای کودکان دشوارتر باشد. برای آشنایی بیشتر با مضرات آلودگی صوتی از دکتر کتایون رازجویان، روان‌پزشک کودکان و نوجوانان و عضو هیات علمی دانشگاه، خواستیم پاسخگوی سوالاتمان باشند.

تاثیر آلودگی صوتی بر یادگیری کودکان
۱- اینکه می‌گویند آلودگی صوتی در یادگیری کودکان اثر منفی می‌گذارد صحت دارد؟

بله، چون صدای بلند باعث می‌شود تمرکز در کودکان پایین بیاید و فشار روانی زیادی را تحمل کنند. به همین دلیل هم درصد یادگیری در آنها پایین می‌آید. در هر حال کودکانی که در معرض صداهای بلند محیط قرار دارند، آهسته‌تر از همسالان خود مطالب را یاد می‌گیرند و یادگیری و حافظه بلندمدت آنها تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. از طرفی، میزان هورمون‌های استرس در آنها افزایش می‌یابد. از آنجایی که استرس نقش مهمی در بیمار شدن افراد دارد، می‌توان گفت آلودگی صوتی نیز می‌تواند باعث بیماری شود.

تاثیر آلودگی صوتی بر یادگیری کودکان

تاثیر آلودگی صوتی بر یادگیری کودکان

۲- سروصدای زیاد در محیط خانه چقدر مخرب است و روی سلامت افراد تاثیر دارد؟

سوال خوبی پرسیدید. قطعا سروصدای زیاد در خانه نیز اثر مخرب خود را خواهد گذاشت. مثلا، نیازی نیست وقتی کسی تلویزیون را تماشا نمی‌کند، آن را روشن کنیم. بعضی از افراد عادت دارند با استفاده از وسایل غیرضروری سروصدا ایجاد کنند. مثلا تلویزیون یا رادیو را از صبح تا شب روشن می‌گذارند که این خود یکی از عوامل تهدید‌کننده تمرکز و ایجاد استرس است. کودکانی که در این خانه‌های پرسروصدا زندگی می‌کنند، از این آلودگی‌های صوتی رنج می‌برند و رشد شناختی‌شان محدود می‌شود و مهارت صحبت کردن آنها کاهش می‌یابد. از طرفی، اضطراب زیاد آنها باعث می‌شود انعطاف‌پذیر نباشند.

۳- گوش دادن به موسیقی بلند، به‌خصوص با هدفون، می‌تواند یکی از عوامل کم‌شنوایی باشد؟

بله، صددرصد، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و با استفاده از هدفون نه‌تنها لذت‌بخش نیست بلکه به مرور زمان روی گوش و شنوایی هم اثر مخرب می‌گذارد و باعث پرخاشگری و استرس می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنم کودکان و نوجوانان با صدای بلند حداقل از طریق هدفون موسیقی گوش نکنند.

۴- چه پیشنهادی برای مقابله با آلودگی صوتی و پیشگیری از این موضوع دارید؟

بهتر است وقتی می‌خواهیم خانه‌ای را برای سکونت انتخاب کنیم. دقت کنیم که نزدیک فرودگاه، کارخانجات، مدرسه و… نباشد، در غیراین صورت در آینده باید سروصدای زیادی را تحمل کنیم. دیگر اینکه می‌توانیم ازپنجره‌های دوجداره استفاده کنیم تا از این راه از شدت صدای بیرون بکاهیم. این پنجره‌ها هم از سروصدای ماشین‌ها و هم از ورود گرما و سرما به خانه جلوگیری می‌کنند. نکته دیگری که باید رعایت کنیم خاموش کردن تلویزیون است زیرا روشن بودن دائمی تلویزیون می‌تواند استرس‌زا باشد، بنابراین در صورتی که تلویزیون تماشا نمی‌کنیم بهتر است آن را خاموش کنیم.

  • shahin salehi
  • ۰
  • ۰

داستان صوتی کودکانه

ادبیات کودک عبارت است از تلاشی هنرمندانه در قالب کلام، برای هدایت کودک به سوی رشد ، با زبان و شیوه ای مناسب و درخور فهم او.

در کشور ما به رغم وجود گنجینه های علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه های زیبا و آموزنده ، اولیا و مربیان بیشتر وقت خود را به مسائل آموزشی کودکان اختصاص می دهند و دانش آموزان نیز در خانه و مدرسه بیشتر اوقات خود را صرف یادگیری های غیر فعال کرده و بدین ترتیب از سختی و خشکی دروس و اضطراب امتحان و نمره رنج می برند.

در نتیجه اغلب اولیا و مربیان از هدف اصلی تعلیم و تربیت که پرورش انسان های خلاق ، مبتکر و کارآمد است، باز می مانند.

آشنایی با ادبیات کودک و تاثیر قصه بر آن

آشنایی با ادبیات کودک و تاثیر قصه بر آن

هدف از ذکر این مطالب آشنایی اولیه با روش های قصه خوانی و قصه گویی برای کودکان دبستانی است که نقش به سزایی در رشد و شکوفایی خلاقیت در کودکان دارد.

ادبیات کودک چیست؟

ادبیات کودکان شامل قصه، شعر، نمایش، افسانه و داستان است. ادبیات کودکان عبارت است از تلاشی هنرمندانه در قالب کلام، برای هدایت کودک به سوی رشد، با زبان و شیوه ای مناسب و درخور فهم او.

به بیانی دیگر، ادبیات عبارت است از چگونگی تعبیر و بیان احساسات، عواطف و افکار به وسیله ی کلمات در اشکال و صورت های گوناگون.

ادبیات، کودک را در همه ی اوقات زندگی پرورش می دهد و باعث مسرت خاطر، وسعت تخیل و قوت تصور او می شود و نیز نیروی ابتکار و ابداع به او می بخشد.

داستان‌ها و اشعاری که کودکان می خوانند و می شنوند اثری عمیق در فکر و روحیه ی آنان می گذارد و ایشان را برای رویارویی با مسائل رشد و معاشرت با دیگران آماده می سازد و نیز در درک و فهم مشکلات زندگی آنان را یاری می کند.

ادبیات کودک، به ویژه در زمینه های زبان آموزی و آموختن کلمات تازه به کودکان، نقش قاطعی دارد.

هدف های برنامه ی ادبیات کودکان در آموزش و پرورش دوره ی ابتدایی

  • کمک به پرورش قدرت بیان و عواطف و افکار کودکان.
  •  تقویت و پرورش نیروی تخیل در کودکان.
  •  تحریک قوه ی ابتکار و ابداع در کودکان.
  •  ایجاد عشق و علاقه به ادبیات در کودکان.
  • در تعریف ادبیات کودکان می توان گفت: مجموعه ی نوشته ها، سروده ها و گفتارهایی است که از طرف بزرگسالان جامعه برای استفاده ی خردسالان فراهم می آید، یا خردسالان خود خالق آن هستند.
  •  رشد اعتماد به نفس کودک و علاقه مند ساختن او به آزادی و عدالت اجتماعی.
  •  برآورده کردن نیازهای عاطفی کودک و آماده ساختن او برای دریافت پیام های اخلاقی و انسانی و شهروندی خوب بودن.
    آشنایی با ادبیات کودک و تاثیر قصه بر آن

آشنایی با ادبیات کودک و تاثیر قصه بر آن

تأثیر قصه در کودکان

داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد.

پایداری، شجاعت، نوع دوستی، امیدواری، آزادگی، جوانمردی، طرفداری از حق و حقیقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هایی هستند که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستآن ها را تشکیل می دهند.

پرورش حس زیبایی شناسی در کودک، متوجه ساختن کودک به دنیایی که اطرافش را فرا گرفته، پرورش عادات مفید در کودک، تشویق حس استقلال طلبی و خلاقیت کودک هدف های اصلی طرح قصه های خوب برای کودکان است.

  • shahin salehi